Петрич мина на руска телевизия

Част от 12-те серии за живота и делото на пророчицата са снимани в България

Петрич мина на руска телевизия | StandartNews.com

Петрия. Треска за руска телевизия завладя Петрич. Вечер стотици местни хора сядат пред екраните, за да гледат Първи канал. 

От сряда веднага след новините в най-гледаното телевизионно време по руската национална телевизия върви сериалът "Вангелия" за живота и делото на великата петричка пророчица. Повечето от сериите са снимани в България.

"Върнахме се във времето отпреди 1989 година, когато гледахме само българска и руска телевизия. За нас Ванга е светица и ни е любопитно какъв е разказът във филма за нея. Хубавото е, че разбираме почти всичко на братушките", твърдят жители на южния град. Те внимателно ще следят сериите, за да се уверят, че филмовата лента не дискредитира личността на Ванга. Макар да са наясно, че ще има и художествена измислица. "Чухме още по време на снимките миналата година, че ще има някакви недостоверни предсказания и срещи. Като например с Хитлер, който уж бил доведен за съвет при пророчицата от цар Борис III. Но това е право на режисьора, все пак става въпрос за игрален филм", допълват петричани.

Първите две серии съвсем точно проследяват детството и ослепяването на Ванга, твърди управителят на комплекса в Рупите Серафим Иванов. Той с интерес изгледал как баща й Панде я завел на лекар след злополуката, но нямал пари да плати операцията. "Не видях нищо притеснително дотук. Веднага се обадих на доста познати, които също седнаха пред телевизорите. Във фейсбук се появиха много коментари на първите две серии", каза Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай