Петима общинари говорят с хората във Фейсбук

Петима общинари говорят с хората във Фейсбук | StandartNews.com

Община град Добрич пуска своя страница във Фейсбук, съобщи кметът на града Йордан Йорданов по време на отчета за първите 100 дни от поемането на поста. Йорданов сподели, че инициативата е продиктувана от целта на екипа да бъде по-близо до хората.

"Искаме да скъсим дистанцията с гражданите, а до два месеца ще подобрим и визията на сайта на общината, където в отделните секции за гражданите, за бизнеса ще се публикува информацията, за да има пълно прозрачно управление. В този контекст, ще отбележа, че ще възстановим и изнесените приемни на кметския екип по квартали" - каза Йорданов.

Петима служители на кметството ще имат ангажимент да поддържат страницата в социалната мрежа на кметството и да отговарят на питанията на хората, като по-сериозните въпроси, ще се подават по каналния ред - с Центъра за услуги и информация на гражданите.

В рамките на отчета за първите 100 дни екипът отчете направеното - приключена бюджета 2015 г. без неразплатени задължения, въведен алгоритъм в детските градини за диетично хранене, стартирал одит на общината по определени позиции. От последната седмица Йорданов отчете, че след срещата му в столицата с министъра на здравеопазването д-р Москов, на която е присъствал и директорът на МБАЛ - Добрич, е договорено отпускането на 150 хил. лв. от здравното министерство за болницата за закупуване на 6-7 апарата за хемодиализа и други 450 хил. лв., които ще бъдат дадени на добричката болница за капиталови разходи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай