Пернишките училища със серия от събития за 3 март

Пернишките училища със серия от събития за 3 март | StandartNews.com

Богат на родолюбиви събития е тази година 3 март в пернишките училища. По сценарий, написан от самите ученици отбелязват националния празник в ПМГ" Христо Смирненски". Всеки клас е направил патриотично табло и представя значима личност от българската история. За празника възпитаниците на природо-математечиската се облекат тениски с цветовете на националното знаме.

В програма за празника в пернишкото СОУ"Св. Кирил и Методий" са включени възрожденски песни, рецитал и презентации, показващи важни исторически събития. Акцентът са изпълненията на фанфарния оркестър към училището, който е с чисто нови музикални инструменти, предоставени директно от завода производител в Германия със съдействието на главния секретар на министерството на образованието Красимир Вълчев и кмета на Перник Вяра Церовска, които бяха гости на тържеството. Пред гостите си деца и учители поставиха българския трикольор на оградата на училището, а над всяка дъска в класните стаи вече ще има герб на България.

В навечерието на празника ученици от 4-ти и 5-ти клас на 8 ОУ „Кракра Пернишки" се състезаваха във викторината на патриотична тематика „Аз и моята България" , организирана от Сдружение"Дай , бабо, огънче".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай