Пенсионери против референдума за АЕЦ „Белене”

Пенсионери против референдума за АЕЦ „Белене” | StandartNews.com

Стара Загора. Референдумът за АЕЦ „Белене” е безмислен, защото България няма откъде да намери 10 млрд. евро, колкото ще струва най-малко изграждането, според експертите. Това заяви председателят на гражданското сдружение „Българска асоциация на пенсионерите” Димитър Юнкеров в понеделник в Стара Загора.

Според хората от третата възраст, ако БСП е искала да построи втората атомна централа е трябвало да го направи по времето на тройната коалиция, когато щяло да струва 1-2 млрд. евро. Сега с допитването, което искали социалистите, просто стартирала предизборната им кампания.

От сдружението не пенсионерите не били съгласни всички пенсии да се увеличат с еднакъв  процент от началото на идната година. Те настояват за диференцирано увеличение от 5 до 20 на сто в зависимост от размера на пенсията. Най-голямо увеличение трябвало да има на минималните пенсии, смятат от Българската асоциация на пенсионерите и припомнят, че 1,5 млн. стари хора получавали сега под 300 лв на месец. Това свое предложение те са изпратили и на президента Росен Плевнелиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай