Пазарджик с подписка за велоалеи

Пазарджик с подписка за велоалеи | StandartNews.com

Пазарджик. Пазарджиклии събират подписка с искане в града да бъдат направени нови велоалеи, а старите да бъдат поправени така, че да са използваеми за двуколесните ековозила. Под искането вече са събрани над 3000 подписа, съобщи Иван Дидров, който също от години поставя този въпрос пред общинските ръководства, засега - без реален резултат.

Г-н Дидров и семейството му са любители на велосипедите, с тях ходят на работа, на разходка, на училище, на излети, затова са изключително недоволни, че през града е трудно да преминат, без да слизат по принуда на асфалта сред колите. Дори на четирите улици и булеварди, където има останки от направени преди години алеи за колелета, не е възможно да се кара по тях, защото или са обрасли в бурени, или са прекъснати от нови строежи, или по тях е пълно с паркирани автомобили, описва ситуацията г-н Дидров.

"Не е нормално да се хвърлят толкова пари за чисто нови булеварди в централната градска част и в нито един от изпълнените вече планове да не е заложена нито една велоалея. Това в западния свят, където с практични мерки се помага на екомислещите, е недопустимо. До дни подписката ще бъде внесена в общината. Не може да се каже, че няма никакъв резултат от досегашните опити на пазарджиклии да накарат общинарите да прокарат алеи за колелета", коментира още Дидров.

През есента на миналата година кметът Тодор Попов обяви, че ще се започна полека възстановяването на съществуващите и изграждането на нови велоалеи. Това ще стане с обновяването на квартал "Запад".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай