Павликени започва социален проект за 1.5 млн лв

Павликени започва социален проект за 1.5 млн лв | StandartNews.com

Велико Търново. Два центъра за настаняване от семеен тип, едно защитено жилище и център за социална рехабилитация и интеграция, започва да строи община Павликени. Кметът инж. Емануил Манолов е дал зелена светлина на проектите и е подписал договорите с победителят в търга за обществената поръчка „КАПИТОЛ ГРУП" ЕООД София. Проектите които са разработени от общината са по Мярка 321 от Програмата за развитие на селските райони. Общата стойност на проекта е 1 548 414.00 лева. Сградите в които ще се настанят децата ще бъдат едноетажни, съответно с площ около 400 кв.м.

В дворовете и на двете постройки ще има открита комбинирана детска площадка с пейки, беседка и тревни площи. В тях освен детските съоръжения е организирано пространство за игри и отдих на открито. Строителството на първата сграда трябва да завърши за 229 дни от откриването на строителната площадка. Стойността на договора е 323 920.01 лв. без ДДС. Втората сграда трябва да е построена за 235 дни, като ще струва 347 031.39 лв. без ДДС.

Центърът за социална рехабилитация и интеграция ще бъде създаден в съществуващата сграда на бившата детска градина, където едното крило вече се ползва от Комплекса за социални услуги. Строителството му ще продължи 193 дни, а стойността възлиза на 196 525,78 лв. без ДДС. Защитеното жилище също ще е едноетажна постройка. Дворни площи да бъдат озеленени и благоустроени с цветна, храстова и масивна дървесна растителност. Предвижда се дворът да бъде ограден с ажурна ограда – закотвена в стоманобетонова основа в терена, чрез метални стойки през 2,50м и стоманена мрежа, опъната на тях с обща височина не надвишаваща 1,60 м. Сградата трябва да е готова за 194 дни, на стойност 211 272.15 лв. без ДДС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай