Павел баня остава без транспорт

Павел баня остава без транспорт | StandartNews.com

Стара Загора. На връх 15 септември община Павел баня остава без обществен транспорт. Има реална опасност да бъде помрачен и първия учебен ден, тъй като голяма част от учениците и учителите пътували всеки ден до куротното градче.

„Фирма „Автобусни превози", прекрати едностранно без обяснения двата договора за обслужване на автобусните линии между селищата в общината, както и някои областни маршрути, поясниха от общинската админстрация. Според общинарите конфликтът с превозвача се изострил след като затегнали контрола. Проверките показали, че фирмата не изпълнявала коректно всички курсове. Освен това отказвала да предостави и цялата документация за превозите.

„Вече няколко месеца возим на практика без пари учениците и пенсионерите, които пътуват с 50 на сто намаление, общината не ни превежда субсидията за това", посочи своята гледна точка единият от съдружниците на фирма „Автобусни превози" – Павел баня, Иса Бесоолу. Той отрече обвиненията, че не изпълняват курсове и отказват да предоставят документация за превозите. „На ден изпълняваме договори за превоз за 2500 км, предоставяме на община Павел баня същите справки, както и на останалите ни клиенти", уверява превозвачът.

За да не помрачи настроението на деца, учители и родители в първия учебен от фирмата-превозвач са решили на 15 септември да извършат всички превози в общината безплатно, за своя сметка. След това обаче собствениците на транспортната фирма се надяват да изгладятг конфликтите с общината. В противен случай тя трябвао да си търси друг превозвач.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай