Пътуваща изложба за рождения ден на Самуиловата крепост

Пътуваща изложба за рождения ден на Самуиловата крепост | StandartNews.com

С изложба на колела в почти всички населени места на община Петрич отбелязаха рождения ден на Самуиловата крепост. Националният парк-музей е открит официално на 23 октомври 1982 година.

„Решихме да посрещнем 33-ия рожден ден на историческия и културен паметник по малко по-различен начин. Организирахме съвместно с Клуб „Млад планинар" пътуваща изложба, която зарадва жителите на региона.

Експозицията „Ненадминат по сила и ненадминат по храброст" Българският цар Самуил, която е изготвена от Националния археологически музей към БАН и обхваща 24 постера заедно с филм „Цар Самуил в битката за България", бяха представени във всички образователни институции в града и и в селата. Целта ни бе да запознаем най-вече младите с личността на българския владетел", заяви директорът на Историческия музей в Петрич Сотир Иванов. Навръх рождения ден на парк-музея Самуилова крепост входът за всички посетители бе безплатен.

Над 4000 души посетиха изложбата, голям интерес към нея имаше във всички селища. Организаторите вече са получили покани за участие в образователни институции на територията на цялата община Петрич. „Ще удовлетворим желанието на всички. Радостно е, че изложбата има такъв голям успех и хората се интересуват от живота и делото на цар Самуил", каза още Сотир Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай