Пациент нападна с нож лекарка

Пациент нападна с нож лекарка | StandartNews.com

Враца. Пациент, докаран със съмнение за инфаркт от Криводол, нападна лекарка от спешното отделение на врачанската болница. Екшънът се разиграл към 23 часа в неделя.

Близки на 37-годишния Габриел С. извикали линейка като обяснили, че е много зле. Когато пристигнал във Враца обаче болният се съвзел и започнал да обижда персонала. Станало ясно, че е пиян, но въпреки това дежурната д-р Нели Конова положила усилия да изясни случая и да го прегледа.

Пациентът обаче се разбеснял още повече. Той засипал с псувни и нецензурни думи д-р Нели Конова. После скочил от носилката като развъртял нож и се разкрещял, че ще я коли.

Лекарката успяла да натисне паник бутона. Първи на помощ й се притекли гардовете на отделението, които спасили лекарката от агресивния нападател. Пристигнал и полицейски екип. Унифомените обезоръжили мъжа и го арестували.

Срещу него е повдигнато обвинение за нападение над лекар и заплаха за убийство.
Юристите на болницата оказват пълно съдействие на лекарката да заведе дело и да предяви иск срещу нападателя, съобщи директорът на лечебното заведение Светозар Луканов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай