Паметна плоча на Гунди в Хасково

Паметна плоча на Гунди в Хасково | StandartNews.com

Плочата в чест на легендарният номер 9 на „Левски" е направена с дарения от благодетели. Сред тях са шефът на родната федерация по бадминтон проф. д-р Пюзант Касабян, която е фен на „Левски" и е от Хасково, с дарение е участвал и Георги Иванов - Гонзо, своя лепта са дали и бивш футболист на Хасково Иван Василев, вицепрезидент на Локо София и ръководството на Ботев Пловдив, където Аспарухов е играл като войник.

Честта да свали платното от плочата се падна на 94-годишният левскар от Хасково о.з. ген. Владимир Янев. За да уважи събитието на церемонията присъства и зетът на Гунди волейболистът Димитър Каров.

Поздравителен адрес изпрати и министъра на спорта Красен Кралев.

Плочата на най-добрия ни футболист за XX век Георги Аспарухов беше открита на 22-ри юли, а дата беше свързана с 50-годишния юбилей на сина му Андрей, който от години живее в Америка, където е футболен треньор на деца.

След официалната церемония, от фен клуба почерпиха с любимите на Гунди лимонови резенки и тиквеник. Хубавото събитие обаче, на което освен левскари, присъстваха и фенове на други футболни тимове, бе помрачено от новината за наказанието на вече отпадналия от А група футболен отбор на Хасково от дисциплинарната комисия на БФС с 10 000 лв. заради съмнение за уговорени мачове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай