Отварят реновирания Женски пазар на 1 август

Отварят реновирания Женски пазар на 1 август | StandartNews.com

София. Женският пазар ще отвори отново на 1 август. Това стана ясно от днешната инспекция, която направи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Кметът провери как вървят ремонтните дейности и напомни за новите контейнери, в които не трябва да се изхвърлят фасове. Тя обясни, че ще има пепелници на други места, за да може хората да не се изкушават да мятат фасовете в ултрамодерните контейнери.

„Тъй като става дума за контейнери за отпадъци, говорим, че малките, които са на точка по два броя, ще бъдат за разделно събиране. Това ще се впише в цялостната ни стратегия за подобряване разделното събиране на отпадъците в София. От 1 януари тази година бяха сключени договори за 21 района на столицата. От миналата година в още два се прави разделно събиране на отпадъци по пилотния проект на общината и остана само район „Панчарево", за който има вече проявен интерес от страна на организация, така че до края на годината да имаме навсякъде разделно събиране на отпадъците", каза още Фандъкова, цитирана от бТВ.

Освен подземните контейнери за отпадъци, пазарът ще разполага и с указателни табели на български и английски. Три чешми, детска площадка, градински с пейки, също ще бъдат изградени.

Ремонтът на едната част от Женски пазар трябваше да бъде готов през юни, но ремонтите се забавиха заради дъждовното време. Фирмата изпълнител е отделила и много време за поставяне на водоснабдителната и канализационната мрежа на участъка, която не е била подменяна от 40-те години на миналия век.

Общата стойност на проекта е 8.2 млн. лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай