Отстъпки за бизнеса при ползването на „Синята зона"

Отстъпки за бизнеса при ползването на „Синята зона" | StandartNews.com

Неограничено паркиране при месечна такса от 60 лева

Облекчения за бизнеса при ползване на „Синята зона" в Банско бяха въведени с промени в Наредбата за платено паркиране на МПС. Срещу 60 лева месечна вноска превозни средства, изпълняващи служебни ангажименти, свързани с различни видове услуги и доставки, ще могат да паркират неограничен брой пъти в територията за платен престой. Друга нова услуга е възможността за месечно ползване на изградените два паркинга, стопанисвани от „Общински паркинги – Банско" ЕООД. Всеки желаещ ще може да ползва месечен абонамент за охраняемо паркомясто на стойност 60 лева. Таксата е валидна за МПС до 2,5 т., както и за автобуси до 12 места. Отпадат два участъка – улица „Тодор Александров" и паркингът, намиращ се на кръстовището между улиците „Отец Паисий" и „Гоце Делчев", от „Синята зона".

„С направените промени целим да отговорим на променящите се условия и търсене. През активния зимен сезон много юридически лица се обърнаха към нас с молба да паркират свободно в различни участъци от „Синята зона" на града, за да обслужват своята клиентска мрежа. Досега наредбата предоставяше единствено възможността за закупуване на паркомясто или заплащането на еднократна такса за престой. Сега вече те ще могат свободно да паркират в различни участъци от зоната", коментира кметът на общината Георги Икономов.

Общината търси варианти и за увеличаването на броя на паркоместата в центъра, където това решение е по-сложно поради отдавна застроените квартали и тясната улична мрежа. Площта на паркинга в района на ул. „Гоце Делчев" е предвидена да бъде част от художествено-архитектурното изпълнение на улицата, по която тече втория етап на рехабилитация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай