Отново ТИР се обърна на път за границата

Отново ТИР се обърна на път за границата | StandartNews.com

Добрич. ТИР с молдовски шофьор, пътуващ за Русия транзитно през България се е обърнал малко преди граничния пункт, съобщиха от Областно пътно управление. Инцидентът е станал около 10.00-10.30 часа, като сигналът за авариралия тежкотоварен камион е подаден от жителите на Кардам. Камионът, превозващ мрамор, се е обърнал почти в центъра на селото - недалеч от читалището.

Екип на Областно пътно управление е посетил мястото на инцидента, като този път шофьорът е бил отведен с линейка, тъй като е имал наранявания от произшествието. Въведено е ограничение на скоростта - 30 км/час, като мястото на инцидента е надлежно сигнализирано. Преди да се пристъпи към изправяне на тежкия камион, трябва на място да бъде или собственикът на фирмата - превозвач, или поне водачът на камиона, както и митнически служители, тъй като стоката е пломбирана. От Областно пътно управление и КАТ - Пътна полиция, уверяват, че няма проблеми за придвижване в участъка до отстраняването на ТИР-а. По първоначална информация, шофьорът на камиона е без опасност за живота. По непотвърдени данни причината е висока скорост, която е увлякла камиона и той се е обърнал от тежестта на товара си.

Припомняме, (е преди дни бе решена петдневна сага с обърнал се руски ТИР по път за границата, който транзитно превозваше през страната домати. Наложи се товарът ръчно да бъде претоварван, за да може да бъде изправен тежкият камион.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай