Отново протести пред Областната управа в Пловдив

Отново протести пред Областната управа в Пловдив   | StandartNews.com

Пловдив. И днес Областната администрация в Пловдив бе окупирана от протестиращи. Пред вратите на управата са се събрали близо 30 души, за да изразят недоволството си срещу новия областен управител Венцислав Каймаканов.

Протестиращите са заели стълбите пред входа на сградата. Зад тях има полицейски кордон. Хората скандират „Оставка" и държат плакати с надпис: "Валията от ДПС Каймаканов незабавно да бъде уволнен".

Протестиращите блокираха за броени минути движението по бул. "Шести септември" при кръстовището с бул. "Васил Априлов" в Пловдив. Преди това към протестиращите се присъедини пловдивската поетеса Божана Апостолова. Именно тя даде идеята за блокадата.

Черна котка в клетка също е част от протеста срещу областния управител на Пловдив Венцислав Каймаканов. На клетката пише: „Г-н Областен, вие сте от квотата на котараците". Собственичката на животното Албена Хинкова заяви, че това символизира несъответствието между твърдението на Каймаканов, че не е включен в никакви граждански квоти на партии и убежденията на протестиращите, че е свързан с ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай