Отмениха наказание на катаджии, проверявали шофьори без микрофон

Отмениха наказание на катаджии, проверявали шофьори без микрофон | StandartNews.com

Видинският административен съд отмени заповедите за наказание на 8 пътни полицаи, които проверявали шофьори без микрофони за аудиозаписи, съобщиха от пресслужбата на съда. Заради нарушението на заповедта на вътрешния министър да проверяват само с видонаблюдение и звукозапис, те получили наказание „порицание" за срок от 6 месеца. Заповедите издал директорът на областната дирекция на МВР Константин Джунински.

И осемте наказани катаджии доказали, че в моментите на проверките им безжичните микрофони не са работили. При инструктажа преди излизане на улицата никой не проверил изправността на техниката. От видеокамерите става ясно, че те са седели на предната седалка в колите по време на проверките. Няма нарушения при контакта им с гражданите, установили магистратите.

Решението на съда може да бъде обжалвано в 14-дневен срок. От областната дирекция на МВР отговориха, че още нямат решение по казуса.

Проверките на пътните полицаи само с видеонаблюдение и аудиозаписи бе въведено през март м. г. със заповед на вътрешния министър. Целта е да се постигне прозрачност на проверките и да се предотвратят случаи на корупция от страна на служителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай