Откриха мъртъв изчезналия преди три дни овчар

Откриха мъртъв изчезналия преди три дни овчар | StandartNews.com

Пловдив. Изчезналият преди три дни в Стара планина 58-годишен овчар от Дъбене е открит мъртъв от негови съселяни. Първоначално те твърдяха, че Ненко Палев все още жив, но кметът на селото съобщи пред агенция "Фокус", че човекът е починал. Информацията беше потвърдена и от спасители пред Marica.bg.

Около 14 часа днес двама негови съселяни – Марко Кацаров и Тодор Танков, са видели първо част от ръкава и връхната му дреха.

От река близо до пътеката хижа „Левски" – хижа „Добрила" се подавала ръката на Ненко. Марко и Тодор разпознали ръкава на куртката на изчезналия мъж. Двамата веднага се свързали с кмета на Дъбене Вълко Шойлеков. Той от своя страна уведомил полицията и планинските спасители, които също издирват от вторник Ненко в Балкана.

Предстои да бъде организирана акция по изваждането на тялото от водата и пренасянето му в Карлово. Тя ще започне най-вероятно утре преди обед.

58-годишният Ненко Палев от Дъбене излезе в Карловския Балкан заедно с още шестима овчари от Дъбене, за да изкарат стада овце на земеделската кооперация на стан в планината. Мъжът внезапно се отклонил от пътеката и изчезнал, сякаш потънал вдън земя. Неговите колеги започнаха издирването му веднага, а в сряда два екипа от пловдивски и карловски планински спасители започнаха претърсване на местността. Вчера предиобед към издирването се присъединиха още шест човека от Дъбене.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай