Откриха бизнес форум в Пампорово

Откриха бизнес форум в Пампорово | StandartNews.com

Смолян. Бизнес форум се провежда в курорта Пампорово. Той бе официално открит от кмета на родопския град Николай Мелемов. В събитието участват 30 представители на стопански камари и предприемачи от общините Смолян и Ялова, съобщиха от пресцентъра на Община Смолян.

„Щастлив съм, че нашите отношения с побратимената ни турска Община са прекрасни и са развити в областта на културата и спорта. С колегата ми Якуб Кочал, коментирахме, че трябва нашето сътрудничество да стане още по-устойчиво, когато помогнем и на бизнеса на двете общини", каза на откриването кметът на Смолян.

На форума бе разгледан и въпроса с облекчаване на визовия режим за турските туристи.

„За нас от най-голямо значение е икономическото развитие на двете общини",каза шефът на дирекция „Международни отношения" в Община Ялова Дженгиз Дерели. „Една от първите стъпки е смолянски бизнесмени да посетят Ялова. Благодарение на тази работна среща, която е по инициатива на Николай Мелемов, ще намерим общ език и бизнес, за да работим взаимно", добави още той. И изтъкна, че в побратимената ни Община живеят 5000 изселници, които са с двойно гражданство. Повечето от децата им не владеят български език, затова организират курсове по български, стана ясно на срещата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай