Откраднаха фирмата на лидера на ДПС в Исперих

Гюнай Хюсмен разбрал за измамата, когато му отказали достъп до банковата му сметка

Откраднаха фирмата на лидера на ДПС в Исперих | StandartNews.com

Исперих. Поредна измама с кражба на търговско дружество ужили виден активист на ДПС. Лидерът на общинската организация на движението в Исперих Гюнай Хюсмен, който е и председател на общинския съвет в града, останал без една от големите си компании за производство и търговия със земеделски продукти. Преди два дни собственикът на фирма „Север агро" ЕООД разбрал, че няма достъп до банковите сметки на дружеството си, защото от февруари фирмата му се притежава от друг.

 


Разследване на прокуратурата в Исперих вече е установило, че става дума за измама по схемата, по която в началото на годината крупен агробизнесмен от Добрич бе обран от мошеници. Кражбата на дружеството в Исперих е станала чрез вписана в електронния регистър смяна на собствеността. Заявката за промени е направена електронно от фалшив IP адрес в чужбина, като за притежател на дружеството е посочено подставено лице на име Борислав Илиев от Варна. Представени са договори за покупкопродажба, скрепени с фалшифицирани печати на нотариус от Исперих, съобщи сам потърпевшият.

 


Хюсмен сигнализирал в полицията и прокуратурата и те се задействали светкавично. По искане на окръжната прокуратура в Разград вече е издадена възбрана за разпореждане с имуществото на „Север агро" ЕООД до приключване на разследването. Образувано е досъдебно призводство по чл.212 от НК.

 

Извършителят е задържан

След публикацията в информационна агенция Стандарт Нюз от Агенцията по вписванията ни информираха, че измамникът е задържан от техни служители:
"На 11 март 2014 г., вторник, при опит да бъдат издадени документи в офиса на Агенция по вписванията – гр. Варна, служители от Областна дирекция на МВР – Варна, с активното съдействие на служителите от Агенция по вписванията – гр. Варна, са задържали лицето, извършило злоупотреба и нерегламентирани действия спрямо фирма „СЕВЕРАГРО" ЕООД", заявиха от Агенцията.

 

Агенция по вписванията отново напомня, че с оглед предотвратяване на злоупотреби и нерегламентирани действия от страна на недобросъвестни лица по отношение фирмените дела на търговците, предоставя услуга: „SMS оповестяване за настъпила входяща регистрация за търговец в информационната система на Търговския регистър".
Всеки потребител може да извърши регистрация на гише в службите по регистрация на Агенция по вписванията или да попълни електронната форма за регистрация на адрес: http://sms.brra.bg/

 


Ужиленият бизнесмен е една от знаковите фигури на ДПС в Разградско. Той е крупен арендатор на земи в Лудогорието и повече от десетилетие заема ръководни позиции в местната власт в Исперих. Бил е кмет на общината, а в момента е втори мандат председател на местния парламент. Гюнай Хюсмен призна, че първоначално е бил шокиран от посегателството върху имуществото му, но благодарение на бързата намеса на правоохранителната система се почувствал защитен от закона. „Искам да благодаря и да кажа, че у нас има държава, която се грижи за правата на гражданите", заяви пострадалият.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай