Отказват експертизи за пистолети на Галеви

Отказват експертизи за пистолети на Галеви | StandartNews.com

Две вещи лица са отказали експертизи за оръжия, собственост на т. нар. Братя Галеви. Това стана ясно на заседание на Кюстендилския окръжен съд в понеделник по делото за конфискация на имущество на Пламен Галев и Ангел Христов. Делото е по иск от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу двамата бизнесмени, които са в неизвестност от 2012 г., както и срещу техните съпруги и контролирани от тях фирми. Общата стойност на иска е 4 250 189 лева и си отнася за дружествени дялове, банкови сметки, оръжия, земи, мотоциклети и девет луксозни автомобила. В съда беше представена поредната авто-експертиза, но тя не беше разгледана, тъй като се оказа, че страните не са се запознали с нея.

Делото ще продължи на 8 юни, докогато трябва да се търсят вещи лица за оръжията. Според защитата в лицето на адвокат Капка Гергинова, експертизи били отказвани заради големия обществен интерес към делото. Тя съобщи, че са й отказани документи по отношение на разпити на свидетели от Сейшелските острови.

Отказана е молба за вземане на показания от свидетели, живеещи във Великобритания, тъй като на английските власти не им е станало ясно тези искания по какъв вид дело са - гражданско или наказателно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай