Отец Николай Величков поиска прошка от децата от Неделното училище

Отец Николай Величков поиска прошка от децата от Неделното училище | StandartNews.com

Кърджали. "Покаяние и сплотение са думите, които днес искам да отправя към хората. Простете ми", каза отец Николай Величков по време на службата на Сирни Заговезни в Кърджали. Много кърджалийци бяха изпълнили храма „Св. Йоан Предтеча" в кв. Веселчане, където свещеникът служи.

 

„Най-напред поисках прошка от децата от Неделното училище към храма, защото техните молитви са най-искрени и сърцата им чисти и неосквернени. Като духовник призовавам жителите на Кърджали да дойдат в храмовете, да поискат прошка от Бог, от своя духовник и от своя ближен. Нека отворим сърцата си, да освободим душите си от оковите на греха и да влезем във Великденския пост по-чисти", каза отец Николай.

 

Повече от 60 деца на възраст от 3 до 15 години втора година посещават занятията по вероучение към храм „Св. Йоан Предтеча". Досега са представили драматизация по библейската история за Йосиф и неговите братя и притчата за Блудния син. Вече е готова сградата на Неделното училище, която в скоро време ще бъде открита официално.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай