От ОПУ Кърджали са в пълна готовност за зимно почистване

От ОПУ Кърджали са в пълна готовност за зимно почистване | StandartNews.com

Кърджали. В Кърджалийско пътищата са мокри, но проходими, съобщиха от ОПУ Кърджали. Втори ден вали дъжд в цялата област, а в района на Даладжата по пътя Кърджали-Ардино има и няколко сантиметра сняг.

Има и ограничения за движение на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета. Цялата техника е готова да се включи в снегопочистването при влошаване на метеорологичните условия. В област Кърджали 56 машини са мобилизирани през зимния сезон. Складирани са около 9 хил. тона пясък и 1 590 тона сол. В края на октомври са проверени всички машини и материали по места. Следи се за техническото състояние и GPS-те.

За четвърта година фирмата, ангажирана със снегопочистването на републиканската пътна мрежа в Източните Родопи е „Обединение-Кърджали 2010", която е спечелила обществена поръчка за периода 2010-2014 г. Екипите на Областното пътно управление Кърджали вече са в пълна готовност за зимно почистване. Гражданите могат да се информират за състоянието на пътищата в региона и да подават сигнали на дежурен телефон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай