От 2014 г. община Добрич предлага нова социална услуга

Родителите ще имат лично време, благодарение на Уикенд група

От 2014 г. община Добрич предлага нова социална услуга | StandartNews.com

Добрич. В навечерието на новата 2014 г. кметът на Добрич Детелина Николова съобщи, че общината стартира от новата година нова социална услуга в помощ на родителите на деца с увреждания.

"Заедно с колегите - социални работници, избрахме името "Уикенд група". Услугата ще е достъпна за ползвателите на услуги в един от дневните центрове за деца с увреждания, като идеята е да предоставим заместваща грижа за родителите, които да имат лично време. Тя ще е достъпна за деца от 3 до 18 години, като капацитетът на групата е 5 деца. За тях ще се грижат санитар и специалист", разказа Николова.

Работното време на групата ще е от 8 до 17 часа в събота и неделя, като родителите ще имат единствено ангажимент да осигурят закуска и обяд за детето си. Заниманията с децата ще са ангажимент на специалистите. За да ползват услугата "Уикенд група" родителите ще трябва да заявят желанието си две-три дни преди почивните дни със заявление до директора на Дневния център, а за услугата няма да заплащат нищо, добави Николова. Заплащането на дежурните специалисти ще е изцяло по Кодекс на труда, като средствата за това са осигурени от общинския бюджет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай