Още 2 дни ваканция за учениците в Смолянско

Още 2 дни ваканция за учениците в Смолянско | StandartNews.com

Поради усложнената обстановка във връзка с обявеното бедствено положение, със заповед на кмета Николай Мелемов дните четвъртък и петък, съответно 12 и 13 март, ще бъдат неучебни за всички училища на територията на община Смолян. Това съобщиха от пресцентъра на общината. И уточниха, че градоначалникът е издал заповедта днес.

Обстановката в областта започва да се нормализира. От 48 населени места в общината, все още са затворени пътищата към селата Мугла, Кремене, Киселчово, Орешец, Вълчан дол, Змиево, Сивино, Горово, Чеплят, Турян, Букаците, махали около с.Търън, и махала Гращица в Широка лъка. Машини работят за почистване на пътищата, съобщиха вчера от общината.

Ратрак с провизии и лекарства от първа необходимост пътува към село Мугла. Автомобили все още не могат да стигнат до там, за да закарат провизиите на местните жители.

До края на деня трябва да се отварят пътищата до селата Еленска, Кремене, Киселчово и Турян.

Все още голям проблем е липсата на електричество на много места в общината, каза още Николай Мелемов. И изтъкна, че все още е рано за отмяна на бедственото положение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай