Оркестър радва благоевградчани с коледни песни

Оркестър радва благоевградчани с коледни песни | StandartNews.com

Биг Бенд – Благоевград ще зарадва почитателите на музиката с коледен концерт, който е част от програмата „Сътвори Коледа!" на общината. Музикантите ще изпълнят някои от най-популярните и мелодични коледни песни. Началото на празничния музикален поздрав към жители и гости на града е от 18.30 часа в петък в Драматичен театър „Никола Вапцаров".
„Стараем се да показваме нови солисти и песни. Ще представим две нови коледни песни - „Let it snow" в изпълнение на Лъчезар Кацарски - младши. За първи път в Благоевград специално за тази Коледа сме подготвили класическия вариант на песента, която изпълняват Бинг Кросби и Андрю Систърс - „Хавайска коледа", каза диригентът Борис Янев.

В празничната проява участие ще вземат солистите на Биг Бенд Христина Палева, Маряна Костова и Милан Георгиев, както и ученици от Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий" и младата и талантлива Александрина Механджийска.

Коледното настроение ще настъпи и с познати песни като „Тиха нощ, свята нощ", "Jingle Bells", "Jingle Bell Rock", "Santa Baby". Финалът на концерта е запазен за традиционното изпълнение на българската коледна песен „Коледна нощ".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай