Оправдаха полицай за скрита камера

Оправдаха полицай за скрита камера | StandartNews.com

Съдът отърва от дисциплинарно наказание полицай от Гоце Делчев, който възпрепятствал снимане на пътно нарушение с мобилна камера.

Униформеният служител Александър С. от хаджидимовското село Ново Лески бил наказан с порицание за шест месеца. Той обаче успя да убеди административните съдии, че не е доказано нарушението му.

През август миналата година при преглед на видеофайлове от мобилна камера е установено, че на 10 срещу 11 юли 2015 г. в 03:42 часа тя започва да записва на тъмен екран до 05:46 часа. Според началниците му полицаят закрил умишлено техническото средство с полицейската си шапка, като камерата останала така повече от два часа. През това време той и колегата му спрели за проверка четири автомобила, но не констатирали пътни нарушения. Пред съда наказаният полицай обяснил, че по невнимание поставил фуражката си върху камерата. Благоевградският административен съд уважи жалбата му и прие, че при издаването на заповедта за дисциплинарно наказание са допуснати редица пропуски. Магистратите счетоха, че не е доказано по безспорен начин извършването на дисциплинарното нарушение от страна на младшия инспектор. Заповедта за наказанието е изготвена без той да е дал писмени обяснения.

Областната дирекция на МВР в Благоевград ще трябва да плати 410 лева разноски, които набеденият служител похарчил по делото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай