Оправдаха кмета на Ямбол

Оправдаха кмета на Ямбол | StandartNews.com

Ямбол. Ямболският окръжен съд оправда кмета на общината Георги Славов, който според прокуратурата е нанесъл щета на общинския бюджет в особено големи размери. Градоначалникът получи оправдателна присъда след няколкомесечен процес.

"Не мога да не бъда доволен от решението на съда, най-малко защото потвърди онова, което от самото начало се опитвам да обясня на всички, че това е поредното дело по измислен сигнал и е образувано по-скоро с идеята да си изгубим взаимно времето. Надявам се ,че всички следващи дела, които съм убеден, че ще ми бъдат повдигнати, защото прокуратурата и полицията работят много усърдно, да бъдат за проблеми, които съм решил, ще завършат по този начин. Аз съм убеден, че за всички големи проекти, които реализираме в Ямбол, ще има дела", заяви градоначалникът.

От своя страна обвинителката Димитрина Георгиева каза, че ще протестира решението, защото бюджетът на общината бил ощетен с над 270 000 лева. В началото на процеса тази година Георги Славов заяви, че е очаквал в Ямбол да му издигнат паметник за събарянето на блок 20 в местния квартал "Райна Княгиня", където живееха няколко стотин роми, а сградата бе буквално потрошена. Липсваха цели стени и стълбища, а в блока бяха вкарани животни.

Решението за събарянето кметът взе след като дете падна и си счупи черепа поради липса на стена. По-късно прокуратурата обвини кмета за отпадъците от събарянето на блока, средствата от които не били влезли в бюджета. Това е поредното спечелено дело от кмета на Ямбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай