Оправдаха Банева по обвинение за унищожена чужда собственост

Оправдаха Банева по обвинение за унищожена чужда собственост | StandartNews.com

Добрич. Окръжен съд потвърди решение на Районен съд в Каварна и също оправда Евгения Банева - управител на "Русалка - Тур" ООД, срещу която управителите на "Аспа"ООД - Варна, Катя Димитрова и Йоана Динчева бяха предявили обвинения за унищожаване на въздушен електропровод на фирма "Аспа". Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Добрич.

В обвинителния акт срещу Банева е записано, че тя в качеството си на управител на "Русалка-Тур" е възложила чрез договор за изпълнение на строително монтажни работи премахване на съоръжения за временно захранване на ниско напрежение, намиращи се в местността "Русалка" и противозаконно е унищожила въздушен електропровод от 7 броя метални стълбове и кабела между тях.

Съдът обаче оневини Банева с мотив, че не са установени извършителите на действието и липсват доказателства, че тя е подписала договора за изпълнение. Магистратите са отхвърлили и гражданският иск на Димитрова и Динчева срещу подсъдимата Евгения Банева в размер на 4006 лева за обезщетение за претърпени имуществени вреди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай