Опитаха да отвлекат жената и децата на пловдивски бизнесмен

Опитаха да отвлекат жената и децата на пловдивски бизнесмен | StandartNews.com

Пловдив. Съпругата и двете деца на пловдивския бизнесмен Атанас Червенков са станали обект на похищение. Бандитите, които опитали да ги отвлекат, са задържани в момента на нападението, тъй като полицията е имала информация за подготвяната акция.

 

В продължение на два месеца нападателите, които са от Гълъбово и от Костенец са били следени. Имали са помагачи и от Варна. В момента, в който обаче станало ясно, че готвят покушение срещу Ева Червенкова и 11-годишните й близнаци, семейството е поставено под охрана. Тъй като гардовете са били цивилни, похитителите не са разбрали, че са разкрити и атакували. След задържането им станало ясно, че са щели да искат 750 000 евро откуп за жената и двете деца. В момента са в ареста. Акцията е ръководена лично от шефовете на пловдивската полиция и на окръжна прокуратура комисар Пламен Узунов и прокурор Румен Попов.

 

Атанас Червенков има бизнес в областта на медицината, търговията и туризма. Отскоро той е председател на структурата на "България без цензура" в пловдивския район "Източен". Категоричен е обаче, че не политическата му дейност е причина за опита за отвличане на семейството му. "Искали са да придобият лесни пари, за да си ги харчат", коментира Червенков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай