Опасност от падащи камъни по пътищата в Смолянско

Опасност от падащи камъни по пътищата в Смолянско | StandartNews.com

Смолян. Има опасност от падащи камъни по пътищата в Смолянска област. Това съобщиха от областното пътно управление, но уточниха, че обстановката към момента е спокойна.

Във всички общини в Смолянска област са предприети превантивни мерки във връзка с обилния снеговалеж от снощи, каза областният управител на града Недялко Славов, цитиран от бТВ.

Осигурени са допълнително чували, разпределени по общини, има готовност за изграждане на диги. Допълнително са определени места, към които евентуално могат да бъдат насочени и хора в евакуация, добави той.

Въведено е ограничение за движение на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през проходите „Превала" и „Рожен".

Поради опасност от пропадане на пътя Батак-Доспат, е въведена забрана за движение на товарни автомобили. Пропаднала е дясната лента от пътя там. Движението се ограничава поради опасността да пропадне на лявата половина.

Поради свличане на скални маси на пътя Малка Арда – Баните, движението на МПС се осъществява с пропускателен режим, в едната лента до пълно разчистване на участъка.

Движението е затруднено и по пътищата Михалково-Кричим, Борино-Тешел, Тешел-Девин, Гоце Делчев –Доспат, Бял Извор –Неделино, където също има свличания на земна маса.

Поради пропадане на земен насип в част от платното на път село Арда-Горна Арда е въведено ограничение за движение на товарни автомобили над 10 тона.

Камери в курорта Пампорово показват, че там грее слънце. Вчера от МОСВ съобщиха, че се очаква повишение на реките Елховска и Черна. Читатели на "Стандарт" съобщиха, че времето в Смолян днес е хубаво и слънчево. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай