Опашки на метрото след концерта на "Васил Левски"

Опашки на метрото след концерта на "Васил Левски" | StandartNews.com

Големи опашки се извиха пред местростанция "Стадион Васил Левски" след концерта на Слави Трифонов и "Ку-ку бенд" снощи. Много софиянци, били на събитието, бързо напуснаха националния стадион, за да хванат последните влакове.

Малко след 23, 50 часа имаше голям наплив от хора, които чакаха около станцията, но още повече бяха вътре в нея. На касите и автоматите за билети се струпаха доста софиянци, които решиха като съвестни граждани да си закупят билети. Тези, които разполагаха с карти, минаха най-бързо. Голяма част от тълпата обаче предпочете да мине гратис и за това се ползваха пропускателните пунктове, които по принцип са предназначени за излизане от метрото.

Полицаите, които охраняваха наоколо обаче не успяха да реагират на нарушителите, защото по-голяма част от тях бяха съсредоточена пред входа на метрото.

Оказа се, че от "Метрополитен" са решили да направят реверанс към хората и да пуснат няколко извънредни влака, за да могат повече софиянци да използват услугите им (концертът приключи малко след 23, 30, а тогава вече тръгват последните мотриси). Машинистите изчакваха вагоните да се напълнят и бяха инструктирани да не бързат заради големия наплив от хора. Така до "Сердика" много фенове на Слави припяваха хитовете му. Там част от хората слязоха, за да направят връзка с втората линия.

Не е ясно колко от хилядите, присъствали на концерта, са си закупили билет за метрото. То обаче бе най-удобния транспорт, тъй като повечето от улиците около стадиона бяха пълни с хора и по тях трудно минаваха коли. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай