Онкоболница със зов за помощ

Онкоболница със зов за помощ | StandartNews.com

За проблем с финансирането на Специализирана болница за активно лечение по онкология „Свети Мина" в Благоевград алармира д-р Владимир Таковски, който е хирург в лечебницата. Медикът, който е общински съветник, уведоми колегите си и кмета на общината Атанас Камбитов за финансови проблеми в здравното заведение. „С мотив, че са наложени лимити Здравната каса отпуска месечно само по 65 000 лева на онкоболницата при реални разходи от 120 000 лв.

Пред болничното завадение има три пътя – да продължим да работим и да трупаме дългова, да закрием болницата след няколко месеца или разходите за издръжка на персонала да се свият, което ще предизвика вълна от напускащи лекари и персонал", категоричен бе д-р Таковски. Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов увери, че общината няма да допусне закриване на болницата, в която се лекуват болни не само от Пиринския край, но и от областите Кюстендил и Перник. Само преди година и 3 месеца в здравното заведение бе реализиран проект „Ремонт и оборудване на СБАЛО „Св. Мина" Благоевград", който бе на стойност близо 7 млн. лв.

Онкодиспансерът бе оборудван с компютърен томограф и кобалтов апарат, с което се нарежда до най-добрите лечебни заведения в страната.
Владимир Симеонов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай