Обучават земеделски производители от Момчилград в Корея

Обучават земеделски производители от Момчилград в Корея | StandartNews.com

Кърджали. Земеделски производители от Момчилград ще преминат обучение в Република Корея по национална програма за развитие на селските райони. Тази специална покана отправи извънредният и пълномощен посланик на Република Корея Нeгово Превъзходителство Шин Менг-хо чрез градоначалника Акиф Акиф при визитата си в Момчилград.

„Селското стопанство е изключително важна част от икономиката на Република Корея. Бихме се радвали български земеделци да се запознаят с опита и добрите практики за развитие на този отрасъл чрез програма, организирана от нашата страна", съобщи дипломатът. Той одобри идеята на Акиф Акиф за откриване на фабрика за консервиране на плодове и зеленчуци и завод за преработка на месо, които ще насърчат зеленчукопроизводството и животновъдството врегиона и ще разкрият нови работни места.

Кметът на Момчилград запозна госта с реализираните проекти на общината, както и с бъдещите намерения на местната власт за подобряване качеството на живот на своите жители. Презентацията на градоначалника впечатли корейския посланик за бъдещо сътрудничество в сферата на земеделието и туризма.

По-късно посланикът на Корея участва в работна среща с представители на местния бизнес, сред които „Джебел-96", „Туна Деним", „Хранинвест" и ВК „Младост-95" . Негово превъзходителство Шин Менг-хо изрази готовност отново да посети Момчилград, а кметът Акиф Акиф му подари картина на художника Камбер Камбер, както и туристически продукти по проекта „Източният свят на Родопа планина".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай