Обучават интерактивно 24 първокласници в Черноочене

Обучават интерактивно 24 първокласници в Черноочене  | StandartNews.com

Кърджали. Обучават интерактивно 24 първокласници от СОУ „Христо Смирненски" в село Черноочене. През седмицата децата показаха пред родители и преподаватели как усвояват уроците си благодарение на софтуерен продукт „Envision", съобщава Исмет Исмаил.

Интерактивното помагало е разработка на екип студенти от софийския технически университет. Програмата е известна и като „Един компютър-много мишки". Наименованието идва от факта, че на практика се ползват 1 компютър и един проектор за целия клас и по една мишка за всяко дете. На открития урок седемгодишните ученици се справят отлично със задачките по смятане. Вместо с писане по тетрадките първолаците кликват с мишките върху правилните отговори. С помощта на обща електронна платформа задачите се решават в екип. Но на края, системата показва – кой, колко верни отговора е посочил и колко точки е събрал- поименно. Според помощник-директора на школото Яна Делчева интерактивното обучение е ефикасно и много забавно. Децата не само получават знания, но и се учат от малки да работят в екип.

Софтуерният продукт „Envision" за първи път е бил използван миналата учебна година от четвъртокласниците в школото. Методът е бил много успешен и продуктът ще продължи да бъде приоритетен и в бъдеще. Специален курс за работа с програмата е преминала преподавателката Бирсен Мюмюн. От учебното заведение смятат да приложат интерактивно обучение и в другите класове, съобщава още Исмет Исмаил от село Черноочене.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай