Обстановката в Смолянско и Кърджалийско остава усложнена

Обстановката в Смолянско и Кърджалийско остава усложнена | StandartNews.com

Усложнена остава обстановката с Смолянско и Кърджалийско заради силния снеговалеж. Екипите на пожарна безопасност и защита на населението работят по разчистване и премахване на паднали дървета, в следствие на падналия сняг в областите Смолян, Пазарджик, Пловдив, Кърджали и Хасково. Редица населени места остават без електрозахранване.

За периода от 00:00 часа до 09:00 часа на 7 март звената за "Пожарна безопасност и защита на населението" при Столичната и Регионалните дирекции ПБЗН на Главна дирекция ПБЗН са реагирали на 137 сигнала за произшествия, от които 11 пожара, 121 аварийно-спасителни дейности.

Евакуиран и транспортиран е болен гражданин до МБАЛ от село Върли дол, община Неделино. От село Мрежичко, община Джебел е транспортирана бременна жена до МБАЛ – Джебел.Екип на РСПБЗН-Ардино е транспортирал до МБАЛ-Ардино болен на хемодиализа от село Ябълковец, община Ардино.

Няколко автомобила са закъсали по пътя Черноочене-Кърджали, в районите на селата Черна скала, Чилик, Рани лист, Чифлик, Вранско, край ТК „Белите брези".

Директорът на ГДПБЗН инж.Николай Николов пътува към област Смолян, за да се запознае на място със ситуацията и предприетите действия от служителите на МВР. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

По разпореждане на директора на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" инж.Николай Николов /ГДПБЗН/ е свикан централния оперативен щаб в главната дирекция. В него се събира и анализира постъпващата информация за оперативната обстановката и се предприемат действия за оказване на помощ в населените места, в които има бедственото положение. На терен продължават да работят пожарникари, спасители и полицаи.

Бедственото положение в Смолян остава. Всички пътища в третокласната пътна мрежа в областта са затворени за движение. Забраната за движение важи и за област Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай