Общински съветник дари велостойки на училище в Кърджали

Общински съветник дари велостойки на училище в Кърджали | StandartNews.com

Кърджали. Стойки за 12 велостойки дари на ГПЧЕ "Хр. Ботев" Кърджали независимият общински съветник в Кърджали д-р Марин Мухтаров. Велостойките бяха монтирани тази сутрин пред главния вход на учебното заведение и ще се ползват от ученици и учители.

Съоръжения са доставени от известна чешка фирма. „Правя това дарение с мисълта, че трябва да се помага за развитието на масовия спорт сред децата. По този начин изразявам загриженост не само за здравето на учениците, но и за общественото здраве. В Кърджали все повече хора имат желание да се предвижват с велосипеди, а това е най- екологичният транспорт", обясни инициативата си медикът.

Други две стойки са монтирани вече и пред сградата на община Кърджали и пред градски стадион. Средствата за закупуване на велостойките са лични на д-р Мухтаров, спестени от възнагражденията му като общински съветник.Медикът е възпитаник на Езиковата гимназия, един от най- добрите гастроентеролози в Южна България.„Това е много ценна придобивка за училището", сподели директорът на училището Йорданка Чавдарова.

По думите й все повече средношколци и педагози от школото ползват велосипеди за предвижване. Това е поредното дарение, което прави д-р Марин Мухтаров от началото на мандата си. През пролетта на миналата година за Гергьовден той предостави 700 лева от възнаграждението си на Социалния патронаж, а по –късно две баскетболни табла дари и на СОУ„Климент Охридски". Медикът има идея да бъде възстановена Алеята на здравето в Кърджали и да се монтират уреди за фитнес на открито.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай