Общините пак искат част от данъка на физическите лица за хазните си

Общините пак искат част от данъка на физическите лица за хазните си | StandartNews.com

Добрич. За пореден път на вниманието на финансовото министерство общините ще поставят искането си част от данъка върху доходите на физическите лица да влиза в хазните на общините. Това ще се случи в рамките на 17-ата поред годишна среща на финансите на общините, която ще се проведе от 29 до 31 май в Албена и е организирана от „НСОРБ – Актив".

Изпълнителният директор на НСОРБ Гинка Чавдарова в рамките на форума ще обобщи пред участниците – над 420 общински финансови специалисти от над 180 общини в страната и експерти от финансовото министерство предизвикателствата, пред които кметствата са изправени за бюджет 2015, като ще обоснове и искането за заделяне на процент от данъка върху доходите на физическите лица за общинските хазни, с което ще се увеличат местните приходи на кметствата и те ще имат по-големи възможности за решаване на множеството проблеми и задачи по места.

Срещата на общинските финансисти ще бъде открита от кмета на Добрич и член на УС на НСОРБ Детелина Николова, която ще представи анализ за изпълнението на бюджетите на общините в страната за миналата година, както и обобщена информация за текущото изпълнение в настоящата година. В програмата е предвиден и дебат за новите подходи при определянето на такса "Битови отпадъци" и делегираните дейности през 2015 г. Общинските финансисти ще обсъждат и начините за намаляване на финансови риск при изпълнение на европроекти през новия програмен период 2014-2020 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай