Общинари учат румънски и жестомимичен езици

Общинари учат румънски и жестомимичен езици | StandartNews.com

Добрич. Румънски и жестомимичен езици са част от обученията, в които ще бъдат включени 111 души - около 70 на сто, от общинската администрация в Добрич. Това стана ясно на специална пресконференция в кметството, където общината обяви, че е спечелила проект по ОП "Административен капацитет", чиято стойност е 89 395 лв. - напълно безвъзмездна помощ.

От общината заявиха, че трима ще учат румънски, като това са хора от администрацията, работещи по трансгранични проекти и съвместни културни прояви и туристически маршрути с ведомства и организации в северната ни съседка. Освен румънски език, общинарите ще усвояват още немски и английски езици на различни нива. В езиковите курсове ще бъдат включени общо 41 общински служители. Шестима служители на дирекциите "Гражданска регистрация и административно обслужване" и "Местни данъци и такси" пък в рамките на една година, колкото е срокът за изпълнение на проекта, ще усвояват жестомимичния език, за да могат да повишат качеството на обслужване на хора със специални потребности.

Освен в езикови курсове, част от администрацията ще премине специализирано обучение по прилагане Закона за устройство на територията и инвеститорски контрол. 88 общинари ще бъдат включени в 29 обучения в Института по публична администрация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай