Община Велико Търново подарява новогодишно "Звук и светлина"

Община Велико Търново подарява новогодишно "Звук и светлина" | StandartNews.com

Велико Търново. Последният за годината аудио-визуален спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина" ще бъде излъчен утре на 30 декември, съобщиха от Регионален исторически музей във Велико Търново. Шоуто е подарък за жителите и гостите на Велико Търново от Общината и Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов". То е с начален час 20.00 и може да се наблюдава от площад „Цар Асен I".

600 сурвакници изработиха в детската коледна работилница, организирана от Община Велико Търново пред кабинета на кмета Даниел Панов. В работилницата се включиха малчугани, аниматори, служители на администрацията и родители. Бабите, които бяха довели внучетата си, разказваха на децата за символиката и традициите, свързани със сурвакането. В работилничката се включиха и възпитаници на Дома за деца, лишени от родителски грижи „Пеню и Мария Велкови" и от Центъра за настаняване от семеен тип за деца в риск във Велико Търново. Пространството около кабинета на кмета бе наситено и с много емоции, дрянови клончета, цветни прежди и пуканки.

Градоначалникът Даниел Панов покани децата в кабинета си за снимка в кметския стол и пред коледната елха. „Радвам се, че децата се забавляват и учат стари български традиции. Така ги възпитаваме в българския дух. Вече стана традиция да организираме коледни работилници и, както виждате, има много деца, направили много хубави сурвакници. Радостно е, че и родителите имат желание да бъдат с децата си", коментира кметът Даниел Панов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай