Община Сандански с куп прояви за Великден

Община Сандански с куп прояви за Великден | StandartNews.com

В деня на хумора и сатирата – първи април, стартират празничните мероприятия от великденската програма на община Сандански. Те ще започнат с концерт на общинския духов оркестър с ръководител Константин Кирянов. На следващия ден във фоайето на Дома на културата ще бъде представена изложба с картини на художника Васил Серезлиев.

В първия ден на страстната седмица, 6 април, в залата на общинския съвет ще се презентира филмът „Посредници между земята и небето" за християнското изкуство на фамилия Божинови от град Сандански. На Велики четвъртък изработените великденски сувенири и предмети от сръчните деца на всички училища ще бъдат показани на великденски благотворителен базар на централния площад „България". Там всеки ще може да си закупи майсторски изработени предмети за празника.

Любо Нейков и Стефан Рядков с постановката „Големанов" ще гостуват в курортния град на 9 април. Ден след Великден, на 13 април, празничната програма ще продължи с великденски концерт на фолклорни групи, състави и изпълнители от общината и с концерт, посветен на 10 – годишнината на телевизия „Родина".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай