Обществен съвет ще помага на старозагорския градоначалник

Обществен съвет ще помага на старозагорския градоначалник | StandartNews.com

Стара Загора. Екип от добре познати предпримачи, архитекти, учени, общественици ще съветва старозагорският кмет Живко Тодоров в търсене на най-верните решения за развитието на града и общината.

Общественият съвет ще бъде платформа за диалог, консултативен орган при формирането и реализирането на общинските политики, поясни самият градоначалник, който представи избраните от него самия личности във вторник. Любопитното е, че в съставана съвета са трима от бившите кметове на града след демоктратичните промени - Антон Андронов, проф. Яблански и д-р Евгений Желев. За председател на съвета пък бе избран един от основните опоненти на Тодоров на последните местни избори.

Не абдикирам от властата и не предавам ГЕРБ, искам да покажем една нова политическа култура, в която всички независимо от партийните си пристрастия ще работим заедно за Стара Загора, каза Тодоров.

Визията за централната градска част, възможността за реални инвестиции от Китай, възстановяване на музея „Литературна Стара Загора" , художествено осветление на сградите в центъра на града – това са част от по-значимите въпроси, които общественият съвет вече е обсъждал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай