Областна администрация-Благоевград първа по прозрачност

Областна администрация-Благоевград първа по прозрачност | StandartNews.com

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов получи голямата награда на Фондация „Прозрачни регламенти" на тържествена церемония в София. След провеждане на ежегодния конкурс за „Най-прозрачна областна администрация" на първо място е класирана администрацията в областния център на Пиринско.

Националният конкурс за прозрачност и партньорство в дейността на областните и общинските администрации се прави за осма поредна година. Наградите са в четири категории - „Най-прозрачна областна администрация", „Най-прозрачна общинска администрация", „Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията" и „Най-добра практика за партньорство между общинската администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията".

Авторитетна комисия оцени по множество критерии участващите в конкурса четиринадесет областни администрации. След Благоевград останаха областните администрации в Шумен и в Монтана. Благоевград стигна до първата място след трето през 2013 г. и второ през 2014 г. Оценката за нейната работа е не само на Фондация „Прозрачни регламенти", но на неправителствения и граждански сектор, на гражданите за политиката на откритост и прозрачност в дейността й. „Областна администрация-Благоевград е последователна в провеждането на политика на прозрачност и публичност и в прилагане на добри практики в дейността си. Това е част от пътя на изграждането на мотивирана администрация за реализиране на добро и демократично управление", сподели губернаторът Бисер Михайлов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай