Обилен снеговалеж и закъсали автомобили в Софийска област

Обилен снеговалеж и закъсали автомобили в Софийска област | StandartNews.com

Над 25 тира са закъсали между Дупница и Самоков

София. Обилен снеговалеж вали в столицата. Дъждът, който се изсипа над града в късния следобед, премина в сняг и образува лека снежна покривка. От Столична община са започнали обработката на пътищата със смеси против заледяване. 170 машини са на терен и работят по почистването на пътните плътна в града.

Градският транспорт се движи с около 30 минути закъснение. "Навсякъде работят вече машините, обаче трафикът е много силен и сега се организира някак да минат напред машите да изчистят. Има машини изкарани, обаче трафикът е много силен и не може да се чисти". Това съобщи пред БНР дежурният от Центъра за градска мобилност. 

Заради снега се образуваха доста задръствания по възлови места в столицата. Голяма колона от автомобили има на "Цариградско шосе", както и на „Симеоновско шосе". Скъсен е маршрутът и на тролей №2. Поради аварирало превозно средство в момента не се извършва движение в участъка от „Бъкстон" до „Борово", съобщава Нова тв.

Затруднено е движението по бул. „Ломско шосе", снегорините все още не са достигнали до подстъпите към надлез „Надежда". Автобусите на градския транспорт в района се движат със закъснение.  

Голямо задръстване има и в столичните квартали „Павлово" и „Княжево" в посока изхода на София. Там са изпратени регулировчик и  полицейски патрул, които да регулират движението. 

Лек автомобил е паднал в дере в близост до пътя София-Драгоман, съобщи „Фокус" и уточни, че до момента няма данни за пострадали. 

От Агенция „Пътна инфраструктура" предупреждават шофьорите в област София, че поради тежък сняг и вятър има опасност от падащи клони по път I-8 Калотина-Драгоман, път I-6 Саранци-Гълабец-Козница, път II-81 Годеч-Петрохан, път II-82 Кокаляне-Мечката и път I-6 София - Пирдоп – Клисура.

Повече от 25 тира и цистерни са закъсали между Дупница и Самоков заради снега. На мястото са пристигнали снегорини, които се опитват да изтеглят закъсалите машини.

Полицейски патрул има на входа на прохода Клисура след Сапарева баня. И в двете ленти за движение има закъсали автомобили, които са били неподготвени за лошото време.

Временно бе ограничено движението на тежкотоварни автомобили по автомагистрала „Люлин" поради извършване на снегопочистване на пътното платно. Малко пред 20 часа от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура" съобщиха, че вече е пуснато движението.

Утре ще продължи да вали сняг, а в някои части на страната се очакват и силен вятър. Повече за времето вижте ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай