Обещаха фонтана в Плевен да пропее

Обещаха фонтана в Плевен да пропее  | StandartNews.com

Още близо 1 млн лева ще бъдат отпуснати на община Плевен за завършване на втората част от проекта за реконструкция на централната пешеходна зона. Това включва основен ремонт на пеещия фонтан в Градската градина, който мълчи вече десетки години. Ще бъдат обновени малките шадравани по каскадата и те ще допълнят водната феерия на големия градски градски фонтан с мощни струи и LED- осветление.

Новината оповести министър Лиляна Павлова, която участва в официалното откриване на реконструирания площад „Възраждане" и централната част от главната улица. Лентата на церемонията преряза председателката на парламента Цецка Цачева.

Павлова обеща и друго предизвикателство за местната администрация през юни. Тогава ще бъдат представени нови проекти по програмата „Региони в растеж" за периода 2014-2020 г. По тях за плевенската община са предвидени 60 млн лв за инвестиции. При достатъчно добра проектна готовност първите проекти ще бъдат одобрени до края на годината.

Лиляна Павлова посочи, че над 300 млн лв са похарчени в над 80 български града за подобряване на градската среда за периода 2007-2013 г. по програма „Регионално развитие". Тя допълни, че другата стъпка е подобряване на състоянието на кварталите и даде за пример санирането на сградите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай