Няма да закриват училището на Ангел Каралийчев

Няма да закриват училището на Ангел Каралийчев | StandartNews.com

Велико Търново. Хуманитарната гимназия в старата столица оцеля. Школото в което са учили Антон Дончев, Ангел Каралийчев и още много дейци на културата беше пощадено от общинските съветници, които се обявиха против закриването. След двучасов дебат в местния парламент на който присъстваха и ученици, нито един от съветниците не се реши да гласува "за". Против предложението на администрацията се обявиха 32 души, а двама се въздържаха.

"Бях длъжен по закон да направя предложение за закриване на гимназията. Друг е въпросът, че както повечето хора в залата съм емоционално свързан с това учебно заведение. Средства за училището ще намерим, но въпросът е какво ще правим следващата година ако пак нямаме прием и останем с 22 деца. Пак ли ще трябва да дадем 80 000 лева?", каза кметът Даниел Панов, който също е учил в същото училище.

До края на годината работна група с експерти от Регионалния инспекторат по образованието, Общината и Великотърновския университет трябва да подготви проект за възраждането на училището и разкриването на нови и атрактивни за младите хора специалности, които да привлекат ученици, уточни градоначалникът. Общинските съветници приеха предложението на колегата си Пламен Радонов подготвянето на общинска стратегия за развитие на образованието до 2030- 2040 г., която да приключи с решения до април следващата година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай