НСА си върна имот в Несебър

НСА си върна имот в Несебър | StandartNews.com

Бургас. Съдът върна спорен парцел в Несебър на Националната спортна академия (НСА).

Имотът, който заема площ от 2400 кв. м и е част от водната учебна база в курортния град, обаче е застроен, а жилищата, които вече са продадени, ще трябва да бъдат бутнати. Към принудителното изпълнение на решението на Бургаския окръжен съд се пристъпва в сряда от 10 часа.

„Предупреждаваме наши и чужди граждани да не купуват апартаменти в сградите, които незаконно се строят на наша територия, защото ще бъдат измамени и ще ги сполети участта на закупилите такива от „Спектър" ООД", предупреждават от спортната академия. Самият парцел е бил реституиран, но от НСА оспориха започналата през 1999 г. процедура.

Тя приключи през 2002 г., когато спорът се пренесе в съдебната зала. Докато се водеше съдебната битка, фирма построи жилищна сграда върху спорния имот, а чужденци вече са изкупили повечето апартаменти. Сега сградата трябва да бъде съборена, тъй като магистратите отсъдиха в полза на НСА.

Освен това теренът трябва да бъде почистен от всички строителни материали и отпадъци. Недоволни частни собственици на земи се заканиха, че ще осъдят държавата в Европейския съд в Страсбург.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай