Нова катастрофа в Кресненското дефиле с един ранен

Нова катастрофа в Кресненското дефиле с един ранен | StandartNews.com

Благоевград. Шофьор бе ранен в поредна катастрофа в Кресненското дефиле на главен път Е-79. Пътният инцидент станал към 10,00 часа в четвъртък. По първоначална информация две леки коли са се сблъскали в района на Кресненското ханче, има един пострадал, който е транспортиран в Спешно – приемно отделение на МБАЛ – Благоевград, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Няма опасност за живота на пострадалия водач, но той е с много дълбока и дълга порезна рана на лицето. След прегледите и изследванията почти сигурно ще бъде закаран в столична клиника, уточниха от здравното заведение. По непотвърдена информация въпросният шофьор е опитал да избегне паднали камъни на шосето в дефилето и се забил челно в насрещно идваща кола. Движението в района на катастрофата бе силно затруднено. Полицаи го регулираха и пропускаха периодично возилата само в едното платно за движение. Ще бъде направен оглед на местопроизшествието. От ОД МВР – Благоевград призоваха водачите да са много внимателни в този пътен участък заради мокрия път, многото завои и падащите камъни.

В сряда лек автомобил „Мерцедес", управляван от 44-годишен мъж от Благоевград, се движел с несъобразена с пътните условия скорост от Симитли към Кресна. На десен завой в Кресненското дефиле навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил в насрещно движещия се лек автомобил „Ауди", след което е ударен от лек автомобил „Фолксваген Транспортер". В резултат на инцидента пострада 51-годишна гръцка гражданка, пътувала в аудито.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай