Нова апаратура за Медицинския център в Генерал Тошево

Нова апаратура за Медицинския център в Генерал Тошево | StandartNews.com

За своя професионален празник - 7 април, работещите в лабораторията на Медицинския център в Генерал Тошево се сдобиха с нов хематологичен анализатор, закупен с отпуснати от бюджета на общината средства, гласувани в бюджета. Това съобщиха от добруджанското кметство, като уточняват, че инвестицията е от ново поколение и се очаква да повиши качеството на извършваните доболнични услуги. Апаратът, чиято стойност е 8 500 лв., е от висок клас, произведена от шведска компания, с дългогодишен опит в производството на специализирана медицинска техника. Основната функция на анализатора е свързана с изготвяне на пълна кръвна картина на пациента и възможност за определяне на референтни стойности на изследванията.

По-рано през тази година, по предложение на ръководството на здравното заведение, бяха преведени 5 000 лв., с които се закупи нова лабораторна центрофуга за доболничните услуги. От община Генерал Тошево заявяват, че социалната политика е основен и ясно заявен приоритет за мандат 2015 – 2019, а здравеопазването е основен стълб в тази политика. Затова местната администрация използва всички законови механизми за инвестиции в доболничната сфера с цел подобряване здравния статус на жителите на общината.

По повод 7 април – Ден на здравния работник, кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров ще отличи днес с „Плакет с лика на патрона на града ген. Стефан Тошев" двама здравни работници – д-р Надя Стефанова и медицинската сестра Къна Дякова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай