Нов проект в Разлог

Ново място за отдих

Нов проект в Разлог | StandartNews.com

Новите проекти в Община Разлог продължават. Утре започва изграждане на нов крайградски парк за развлечения и отдих, каза за БТА вр.и.д. кмет на общината Иван Гюров. Паркът ще бъде изграден поетапно, а крайният срок за завършване на всички планирани дейности е в рамките на три години.

В Разлог има красив централен парк, който е достатъчен за разходка през деня, но за жителите на общината и големия брой туристи е необходимо и място, където да прекарат поне един цял ден, с което да осмислим престоя на гостите и свободното време на местните хора, допълни вр.и.д. кмет на Разлог. Именно това е и целта на новия крайградски парк, каза още Иван Гюров.

Първоначално в местността Саровица край града ще бъдат изградени основните зони, сред които за пикник, отдих, спорт и атракции за деца и възрастни като въжен мост между дърветата, с гледка към Пирин планина, посочи Иван Гюров. Предвижда се паркът да бъде ограден, с цел неговото опазване, ще бъде поставено и осветление.

За първия етап от създаването на новия парк са отделени 600 хиляди лева от бюджета на общината. През следващите две години поетапно ща бъдат изградени зоокът и амфитеатър за по-малки концерти и за изява на читалищните дейци от общината, без да е необходима голяма и скъпа организация, посочи Иван Гюров.


 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай