Носати мечета са най-новите жители на варненския зоопарк

Носати мечета са най-новите жители на варненския зоопарк | StandartNews.com

Варна. Носати мечета са най-новите обитатели на варненския зоопарк, съобщи Иванка Стоянова, директор на зоологическата градина.

Мечетата са на 2 месеца и се чувстват отлично в зоопарка. Новите обитатели са разпространени най-вече в Южна Америка. Дължината на тялото им, заедно с опашката, достига до 100 см, тежат до 10 кг. Цветът на козината е чернокафяв до сивокафяв, като на корема и вътрешните страни на крайниците става почти жълт. Опашката е пръстеновидно оцветена в жълтокафяво и чернокафяво. Хранят се с разнообразна растителна и животинска храна - плодове, листа, клонки, яйца, насекоми и ларвите им, птици и други.

Иванка Стоянова добави още, че заради топлото време - необичайно за ноември, посетителите в зоопарка също са много. Тя даде за пример миналата неделя, когато в зоологическата градина е имало над 1000 посетители за деня. „През съботния ден беше хладно и нямахме толкова посетители, но в неделя си беше направо рекорд за ноември", каза още директорът на варненската зоологическа градина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай