Неправоспособен шофьор уби дете и избяга (ОБЗОР)

Неправоспособен шофьор уби дете и избяга (ОБЗОР) | StandartNews.com

Неправоспособен шофьор уби дете и направи опит да се укрие. 25-годишният Янко Ч. е употребил алкохол преди да седне зад волана. Дрегерът е показал положителен резултат от 0,89 промила, съобщиха от полицията в Сливен. Трагедията се разиграва в 19,48 часа в неделя. 3-годишното момиченце е блъснато до мандрата на фирма "Йотови" в сливенския квартал "Речица".

Детето е пресичало пътното платно, казаха от полицията. Янко е задържан за 24 часа по Закона за МВР, а срещу него е образувано досъдебно производство. "Стандарт" научи, че същата вечер в къщата на шофьора е имало рожден ден на неговия дядо. Янко е шофирал колата на своята майка марка Фиат, която е с гръцка регистрация, защото майка му от години живеела в южната ни съседка. Не оневиняваме съседа си, но ромските деца на тази улица са истинска напаст за шофьорите, постоянно щъкат по шосето. Само в една къща живеят 40 души, от които 20 са малки деца, казаха жители на квартал "Речица".

Тази сутрин началникът отдел „Пътна полиция" Бойко Рановски коментира случая пред бТВ и уточни, че водачът е карал в нетрезво състояние.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай